Amazoniet 

 Harmonie tussen verstand en gevoel 

Amazoniet werkt beschermend, brengt harmonie en balans in het leven. Hij werkt kalmerend en werkt goed tegen extreme stemmingswisselingen. Helpt goed bij verdriet, malende gedachten en zorgen. De steen werkt verzachtend bij trauma’s. Amazoniet kan goed helpen bij voorjaarsvermoeidheid. De steen maakt namelijk opgewekt. Hij beschermt je ook tegen elektronische straling, zoals mobieltjes en computers. Hooggevoelige mensen hebben baat bij deze steen, omdat hij je beschermt tegen overprikkeling. Daarbij brengt hij emoties in balans. De Amazoniet helpt je om stappen in de goede richting te zetten, de problemen aan te pakken en voor jezelf op te komen. Hij helpt je om je eigen waarheid onder ogen te komen en daarbij actie te gaan ondernemen. De steen helpt je om de angst voor confrontaties en oordelen te overwinnen. Hij helpt je om in je eigen kracht te komen staan. De Amazoniet helpt je om jezelf niet langer als slachtoffer te zien. Hij helpt je ook om assertiever te worden, waardoor je je misschien wat vaker ‘nee’ durft te zeggen. Het is een goede steen die kan helpen bij de rouwverwerking.

Amethist (paars) en Amazoniet 8mm kralen

Effecten van de Amazoniet op het lichaam

– Werkt ontkrampend.
– Positieve werking op het zenuwstelsel en de stofwisseling.
– Positieve werking op huid, tanden en botten.
– Verbetert de opname van calcium.
– Verlicht chronische reuma.
– Bevordert een diepe en ontspannen slaap.
– Vermindert hoofdpijn en migraine.
– Vermindert haaruitval.
– Helpt bij een koortslip.

Tip

Als je vaak last van hoofdpijn of migraine hebt. Leg dan een Amazoniet op je voorhoofd.

Amazoniet 8mm kralen armband met bedel

Verzorging van de edelsteen

Pas op met water. Daar kan de Amazoniet niet altijd tegen. Pas ook op met de druk die je op de Amazoniet legt. Het kan zijn dat hij dan gaat barsten.

Wil je hem opladen en ontladen? Leg hem dan in een bakje met Hematiet en Bergkristal stenen. Ook kan je hem tijdens volle maan in het maanlicht leggen.

Verliefd geworden op deze edelsteen? Wil je er graag een armband van persoonlijk op maat gemaakt?

Klik dan hier om hem te bestellen!