Taking care of yourself doesn’t mean me first. It means me too.
– L.R.Krost

In onze drukke maatschappij gaan we al snel mee met de rest. Het lijkt wel dat als je een momentje voor jezelf wilt nemen, dat het gelijk als egoïstisch wordt ervaren. Mensen proberen je over te halen om bijvoorbeeld toch even langs te komen. Dat maakt het soms lastig om een momentje voor jezelf te nemen. Terwijl dit eigenlijk heel belangrijk is. Wil je weten waarom? Lees dan onderstaande blog.

Op deze pagina kan je leuke opdrachtjes vinden die je tijdens een me time momentje kan doen. Zo kan je ervaren wat voor me time momentje het beste bij je past!

Deze pagina wordt steeds aangevuld met nieuwe opdrachtjes.

Je maanddoel verwerken in een moodboard

Tijdsduur: Mag je zelf indelen                    Thema: Persoonlijke groei

Jezelf elke maand een doel geven, kan je helpen voor je persoonlijke ontwikkeling. Als je het doel alleen in je hoofd hebt, dan blijft het abstract. Misschien voor je gevoel zelfs onbereikbaar. Als je dit doel visueel maakt met plaatjes en woorden in een Moodboard, dan geeft dat nog meer een boost om aan je doel te gaan werken. Hang hem daarna op op een plek waar vaak ernaar kan kijken.

Bij deze opdracht is het vooral de bedoeling dat je een persoonlijk doel gaat maken. Dus niet een doel voor je werk bijvoorbeeld. Een voorbeeld kan wel zijn dat je bijvoorbeeld elke dag 30 minuten wilt gaan wandelen.

Tip:

Je kan een moodboard heel makkelijk maken in Word of in de app Canva.

Maak een lijstje met activiteiten waar je energie van krijgt

Tijdsduur: 15 minuten                    Thema: Tijd voor jezelf

Me – Time momentjes zijn vaak momentjes die we vergeten. Als we wel een moment inplannen, weten we vaak niet wat we kunnen doen. Het begint bij het kijken wat jou energie geeft. Een lijstje bijhouden met deze activiteiten, kan helpen bij het inplannen van Me-Time. Dit lijstje is niet in één keer af. Telkens als je iets te binnen schiet, schrijf je het op! Je bepaalt zelf hoelang je lijstje word.

Op het moment dat je een Me-Time momentje hebt ingepland, hoef je alleen maar je lijstje erbij te pakken.

Wat vind ik mooi aan mijzelf?

Tijdsduur: 15 minuten                   Thema: Zelfliefde

Wat mij is opgevallen, is dat mensen die maar door en door gaan vaker verder van zichzelf af gaan staan. Je voelt dan niet meer, maar gaat door op de automatische piloot. Als je aan hun de vraag stelt wat vind jij mooi aan jezelf, vinden ze de vraag moeilijker om te beantwoorden. Vooral bij mensen met een laag zelfbeeld.

Om weer een stapje dichter bij jezelf te komen, is het een mooie opdracht om te gaan omschrijven wat je mooi vind aan jezelf. Welke eigenschappen vind je mooi? Wat vind je mooi aan je lichaam? Wat vind je mooi aan je persoonlijkheid?

Door op deze vragen een antwoord te geven, kom je weer een stapje dichter bij je eigen ik. Je gaat je echte ik weer zien! Laat je hierin vooral niet afleiden door alle gedachten wat anderen wel/niet mooi vinden van jou. Het gaat er in deze oefening vooral om wat jij mooi vindt aan jezelf!

Tip:

Wil je het een extra boost geven? Zeg dan wat je hebt opgeschreven tegen jezelf in de spiegel.

Binnenkort weer een nieuwe oefening